Widział to ktoś? Jakieś rozwiązanie problemu? Dostałem tę wiadomość w niedzielę i od tego czasu zniknęła, ale dziwne jest to, że pojawiła się i wyłączyła system auto stop/start w V6.
TIA
Scott
Oto, z czym musiałem się zmierzyć w samochodzie klienta, 2019 Dodge Durango, który przyszedł z "systemem serwisowym S/S"Jest tak wiele postów, w których brakuje tego: 'Wymieniłem akumulator pomocniczy, nie zniknęło to od razu, ale po kilku dniach jazdy zniknęło!' Szukam tego. Słyszałem to drugie, ale wątki zwykle po prostu urywają się bez rozwiązania po kilku sugestiach i bez opublikowanego 'to było moje rozwiązanie'.
Sam jestem w fazie 'wymieniłem akumulator, ale wciąż mam światło, mam nadzieję, że nie będę musiał zabierać go do dealera'.
Moja lampka serwisowa Stop Start zapaliła się około 6 miesięcy temu, więc wymieniłem akumulator pomocniczy, ale to nigdy nie wyczyściło światła. Cóż, w końcu zabrałem go do dealera, żeby to sprawdził. Powodem jest to, że wkrótce sprzedam samochód i nie chciałem mieć na nim aktywnej lampki ostrzegawczej. Dealer naprawił to w około 30 minut. PCM wciąż pokazywał, że akumulator pomocniczy miał tylko 16%. Musieli wgrać nowy soft do PCM, aby rozpoznał nowy akumulator. Dodatkowo powiedziano mi, że przeprowadzili aktualizację oprogramowania specjalnie dla tego problemu. Aktualizacja oprogramowania ma również poprawić działanie systemu start-stop.Jest tak wiele postów, którym brakuje tego: „Wymieniłem akumulator pomocniczy, nie zniknęło to od razu, ale po kilku dniach jazdy zniknęło!” Szukam tego. Słyszałem to drugie, ale wątki zwykle po prostu urywają się bez rozwiązania po kilku sugestiach i braku opublikowanego „to było moje rozwiązanie”.
Sam jestem w fazie „wymieniłem akumulator, ale wciąż mam światło, mam nadzieję, że nie będę musiał zabierać go do dealera”.
Właśnie mi się to przydarzyło, włącza się, a potem wyłącza, ciężarówka jest okropna, gdy świeci się kontrolkaWidział to ktoś? Jakieś rozwiązanie problemu? Właśnie dostałem tę wiadomość w niedzielę i od tego czasu zniknęła, ale to dziwne, że się pojawiła i wyłączyła system auto stop/start w V6. TIA Scott![]()
Cześć, mam ten sam komunikat w moim 21' Durango, że funkcja stop-start nagle nie działa, czy mówisz, że jest bateria tylko dla tej funkcji, czy bateria silnika pod przednim siedzeniem pasażera? Widziałem tylko białą wtyczkę zamontowaną na każdym siedzeniu z wiązką przewodów do niej, ale nie rozumiem, jak dostać się do tych akumulatorów? Proszę o pomocDziękuję. Czy oba akumulatory znajdują się pod przednim siedzeniem pasażera? Zauważyłem, że akumulator nie znajduje się w komorze silnika i pod tym siedzeniem znajduje się osłona na podłodze.
Cześć, mam Durango 21' z tym samym komunikatem. Nie rozumiem, że jest bateria tylko dla tej funkcji?? Czy główna bateria, którą mówisz, że jest pod siedzeniem pasażera? Szukałem tam, nie ma żadnej klapy ani niczego. Jak mogę uzyskać dostęp do tych baterii??? Proszę o pomoc, nie chcę, żeby moja córka jeździła, jeśli coś nie działa, czy to w porządku, jeśli ta funkcja nie działa? Przydałaby mi się wszelka pomoc, jaką mogą zaoferować nam właściciele Dodge'aBateria prawdopodobnie wymaga wymiany. Znajduje się (jak sądzę) obok głównej baterii