Cześć wszystkim z Uconnect 730n RHR. W zeszłym tygodniu pojawiła się aktualizacja oprogramowania układowego do wersji 2.700. Jak dotąd nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat tego, co robi aktualizacja. Chciałem tylko poinformować.
Zawsze łączę się z moim I6 przez Bluetooth. Spróbuję połączyć się przez USB później i dam znać, czy działa.Miałem problemy z działaniem mojego Bluetooth, USB i nawigacji. Wymieniłem dysk twardy i mój Bluetooth i GPS wróciły do działania. Ale moje USB ma tylko zasilanie, a urządzenie nie wykrywa podłączonego telefonu ani mojej muzyki na USB..............Jestem pewien, że ta aktualizacja nie zaszkodzi, ale czy ktoś wie, czy to może rozwiązać mój problem z USB, aby znów działał???? A może co mógłbym zrobić, aby mój USB znowu był rozpoznawany???
Mogę wam powiedzieć, że jedyny raz, kiedy moja żona podłączyła swoje I6 do portu w podłokietniku, połączyło się z jej telefonem i zorientowaliśmy się dopiero wtedy, gdy zaczęła grać jej muzyka.Przede wszystkim używam USB z jednostki centralnej z moim pendrivem, a port w podłokietniku jest moją stacją ładowania. Żaden z nich nie wykrywa telefonów (i6 lub S7), ale nadal może ładować... Próbowałem je zamieniać i nadal brak rezultatu... Spróbuję metody włączania/wyłączania, kiedy do tego wrócę.
Pobierz aktualizację i umieść ją na pendrive lub nagraj na płytę CD.Jak pobrać aktualizację z internetu do radia? Ktoś pomoże mi to zrozumieć...
Dobra rada, którą warto znać.Nie miałem szczęścia z pendrivem, więc trzymałem się dvd-r. Upewnij się, że używasz tylko dvd-r, a nie rw i że jest to płyta jednowarstwowa. Trochę eksperymentowałem. Upewnij się również, że nagrywa tylko jako plik iso.
Cieszę się, że widzę, jak ktoś inny używa problemu pebkac! LOL ok, po tym, jak to zostało powiedziane, nie powinieneś musieć tego robić zgodnie z instrukcjami, jednak zaktualizowałem do wcześniejszej wersji, a 3 miesiące później pojawiła się wersja 2.700. Wspomnę również, że musiałem nagrać to dwa razy. Nie byłem pewien, czy pierwszy był uszkodzonym dyskiem, czy co. Jedną rzeczą, o której zapomniałem wcześniej wspomnieć, jest to, aby upewnić się, że nagrywasz z absolutnie najwolniejszą prędkością nagrywania. Za każdym razem, gdy nie nagrywałem wolno, aktualizacje nie działały.OK, wciąż nie mogę zaktualizować oprogramowania układowego. Używam płyty DVD-R, jednowarstwowej z plikiem ISO o nazwie RHR-RHW-RHP-2.700 skopiowanym na nią. Faktycznie odczytuje dysk i identyfikuje go jako dane, ale nie idzie dalej. Zostawiłem go włączonego na 10 minut, zanim się poddałem. Umieściłem również ten sam plik na pendrive, wraz z plikiem MP3, aby system go rozpoznał (nie zobaczy go nawet, jeśli nie ma na nim mp3), ale odtwarza tylko tę jedną piosenkę i nie odczytuje pliku ISO. Próbuję zaktualizować oprogramowanie układowe, aby mój telefon działał. Miałem telefon z systemem Windows Nokia 930, który działał świetnie dla 'Rango' - odczytywał mi wiadomości tekstowe i pozwalał mi odpowiadać. Po tym, jak w listopadzie praca zastąpiła mój telefon Nokia telefonem Samsung J7, alerty tekstowe BT przestały całkowicie działać. Próbowałem rozparować i ponownie sparować przez Uconnect. Problem dotyczy nowszego telefonu ze starszym oprogramowaniem układowym 730N.
Zdjęcie mojego obecnego oprogramowania układowego/Gracenotes -> View attachment 86418
Trochę tła - pracuję w branży IT od ponad 20 lat, więc to nie jest problem PEBKAC. Wypaliłem setki płyt DVD i zbudowałem dziesiątki komputerów jako hobby. Czy jest możliwe, że muszę zaktualizować do starszego oprogramowania układowego przed przeskoczeniem do najnowszego? Spróbuję użyć Express Burn, jak zalecano na stronie internetowej MyGig -> https://mygig-disk.com/download-rhr.php
Nigdy nie straciłem nawigacji. Więc nie jestem pewien, co się tam stało. Może spróbuj miękkiego ponownego uruchomienia lub spróbuj uruchomić go ponownie.Zawsze nagrywam z najmniejszą prędkością. Zatem miałem początek bardzo udanej aktualizacji po użyciu zalecanego oprogramowania Express Burn w moim linku powyżej na mygig-disk.com. Nie ma to dla mnie sensu, ponieważ zawsze używałem Nero lub ImgBurn do utworzenia ISO, więc ... cokolwiek. Wydaje się, że to klucz do problemu, jeśli masz problemy z aktualizacją oprogramowania układowego, tak jak ja.
W każdym razie byłem oszołomiony, widząc, jak faktycznie rozpoczyna aktualizację !!! Święty Mojżeszu !! TO DZIAŁAŁO !! Ale ... zawsze jest jakieś ale ze mną ... teraz straciłem nawigację, ponieważ siedzi na ekranie „Nawigacja jest aktywowana” i nie kończy się. Pomyślnie zakończył aktualizację oprogramowania układowego, ponieważ zgłasza, że jestem na 2.700, ale bez nawigacji czuję, że to była degradacja. Czy powinienem następnie wykonać miękki reset urządzenia Uconnect? Próbowałem również aktualizacji Gracenotes, ale to również wydaje się czekać na zakończenie aktywacji nawigacji, zanim przejdzie dalej.
Który link? Sprawdzę go, jak wrócę do domu.zły link...
Witajcie,Hej wszystkim z Uconnect 730n RHR. W zeszłym tygodniu pojawiła się aktualizacja oprogramowania układowego do wersji 2.700. Jak dotąd nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat tego, co robi aktualizacja. Chciałem tylko poinformować.
Pobierz teraz | MyGig RHR 2.700 Aktualizacja oprogramowania