Dodge Durango Forum banner

Nowa aktualizacja oprogramowania układowego 730n RHR do wersji 2.700

1 reading
48K views 44 replies 17 participants last post by  JRam79  
#1 ·
Cześć wszystkim z Uconnect 730n RHR. W zeszłym tygodniu pojawiła się aktualizacja oprogramowania układowego do wersji 2.700. Jak dotąd nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat tego, co robi aktualizacja. Chciałem tylko poinformować.

#2 ·
Ok. Więc zrobiłem aktualizację na moim dysku dziś rano. Jedyna różnica, jaką widzę, to to, że teraz otrzymuję informacje o utworach podczas strumieniowania przez Bluetooth. Nadal brak funkcji tekstowej głosowej. Wizualnie wszystko jest takie samo i niestety nadal niebieskie. Będę obserwował notatki o wydaniu i pobawię się tym później.

#3 ·
Wciąż czekam, aby zobaczyć, czy są jakieś notatki dotyczące aktualizacji. W międzyczasie wysłałem e-mail do gracenotes, aby sprawdzić, czy istnieje sposób na subskrybowanie aktualizacji lub otrzymywanie powiadomień o aktualizacjach, ponieważ strona internetowa uconnect zawsze informuje nas, że jesteśmy na bieżąco. Będę informował was na bieżąco, gdy dowiem się więcej informacji.

Jeszcze jedna szybka uwaga. Mój niski głęboki bas wydaje się trochę bardziej dudnić. Zauważyłem, że moje okna faktycznie wibrowały podczas jednej piosenki. Środkowy bas... nadal mógłby się przydać.

#6 ·
Miałem problemy z moim Bluetooth, USB i nawigacją. Wymieniłem dysk twardy i mój Bluetooth i GPS wróciły do działania. Ale moje USB ma tylko zasilanie, a urządzenie nie wykrywa mojego podłączonego telefonu ani mojej muzyki na USB.............. Jestem pewien, że ta aktualizacja nie zaszkodzi, ale czy ktoś wie, czy to może rozwiązać mój problem z USB, aby znów działał???? Albo co mógłbym zrobić, żeby mój USB znowu rozpoznawał???

#7 ·
Miałem problemy z działaniem mojego Bluetooth, USB i nawigacji. Wymieniłem dysk twardy i mój Bluetooth i GPS wróciły do działania. Ale moje USB ma tylko zasilanie, a urządzenie nie wykrywa podłączonego telefonu ani mojej muzyki na USB..............Jestem pewien, że ta aktualizacja nie zaszkodzi, ale czy ktoś wie, czy to może rozwiązać mój problem z USB, aby znów działał???? A może co mógłbym zrobić, aby mój USB znowu był rozpoznawany???
Zawsze łączę się z moim I6 przez Bluetooth. Spróbuję połączyć się przez USB później i dam znać, czy działa.

#8 ·
Czy łączysz się przez wtyczkę w radiu czy wtyczkę w podłokietniku? Używam podłokietnika i zwykle łączy się bez problemu. Czasami muszę wyłączyć radio na kilka sekund i ponownie je włączyć, aby rozpoznało mojego iPhone'a. Wtedy może odtwarzać muzykę. Kontroluję utwory za pomocą telefonu, ponieważ elementy sterujące urządzenia wydają się opóźniać. Mam nadzieję, że ta nowa aktualizacja to poprawi.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą Tapatalk

#9 ·
#10 ·
Przede wszystkim używam USB z jednostki centralnej z moim pendrivem, a port w podłokietniku jest moją stacją ładowania. Żaden z nich nie wykrywa telefonów (i6 lub S7), ale nadal może ładować... Próbowałem je zamieniać i nadal brak rezultatu... Spróbuję metody włączania/wyłączania, kiedy do tego wrócę.

#11 ·
Przede wszystkim używam USB z jednostki centralnej z moim pendrivem, a port w podłokietniku jest moją stacją ładowania. Żaden z nich nie wykrywa telefonów (i6 lub S7), ale nadal może ładować... Próbowałem je zamieniać i nadal brak rezultatu... Spróbuję metody włączania/wyłączania, kiedy do tego wrócę.
Mogę wam powiedzieć, że jedyny raz, kiedy moja żona podłączyła swoje I6 do portu w podłokietniku, połączyło się z jej telefonem i zorientowaliśmy się dopiero wtedy, gdy zaczęła grać jej muzyka.

#12 ·
Image

Ok, więc w drodze do domu z pracy podłączyłem telefon do portu USB w jednostce centralnej i wyłączyłem Bluetooth. Wszystko działało dobrze. W tym czasie streamowałem Pandorę.

Może spróbuj innego kabla Lightning. Upewnij się, że jest certyfikowany przez Apple.

#14 ·
Spróbujemy tego, może nawet ten, który jest dostarczany z telefonem.
Dzięki

#19 ·
Żadnych sukcesów przy instalacji aktualizacji w moim '12 Durango Citadel. Mój napęd DVD nie czyta niezawodnie płyt CD ani DVD, więc za każdym razem nie udało się zaktualizować z nośników optycznych (nawet nie zaczynajcie tego tematu - dealer powiedział, że naprawili to, zanim go kupiłem). Więc pomyślałem, że to nic wielkiego, zainstaluję to z pendrive'a. Nie mogłem sprawić, żeby pendrive się wyświetlił, dopóki nie skopiowałem na niego pliku MP3, ale wtedy odtwarzał tylko JEDEN plik MP3 na dysku i nie odczytywał aktualizacji oprogramowania układowego 730s. To nie powinno być tak cholernie trudne do zaktualizowania! Czy powinienem teraz spróbować skopiować plik z pendrive'a na dysk twardy urządzenia i uruchomić go stamtąd? Mam na to pełną gwarancję od zderzaka do zderzaka, ale uważam, że to tak trywialna sprawa, żeby biegać do dealera i stracić na to dzień.

#20 ·
Nie wiem, mam 430RBZ, więc miałem 2 aktualizacje, kiedy dostałem używany egzemplarz. (również jako notatka, mój pochodzi z Jeepa, jedyna różnica polega na tym, że moje podświetlenie przycisków jest zielone zamiast niebieskiego, jak sądzę.) W każdym razie, podłączyłem urządzenie po raz pierwszy (uruchomiło się z logo Jeepa za pierwszym razem) podłączyłem mój pierwszy dysk USB z aktualizacją RHB-RBZ.33.01.23. Wykrył go od razu, zainstalowałem go, co trochę zajęło. Po ponownym uruchomieniu zaczął od logo Dodge. Następnie zainstalowałem aktualizację RHB-RBZ.50.01.01 zaraz potem bez problemów. Oba umieściły tylko jeden folder w głównym katalogu pendrive'ów. Oba nie miały żadnych innych plików.

#21 ·
Nie miałem szczęścia z pendrivem, więc trzymałem się dvd-r. Upewnij się, że używasz tylko dvd-r, a nie rw i że jest to płyta jednowarstwowa. Zrobiłem kilka eksperymentów. Upewnij się również, że nagrywa tylko jako plik iso.

#23 · (Edited)
OK, wciąż nie mogę zaktualizować mojego oprogramowania. Używam płyty DVD-R, jednowarstwowej z plikiem ISO o nazwie RHR-RHW-RHP-2.700 skopiowanym na nią. Faktycznie odczyta dysk i zidentyfikuje go jako dane, ale nie idzie dalej. Zostawiłem go włączonego na 10 minut, zanim się poddałem. Umieściłem również ten sam plik na pendrive, wraz z plikiem MP3, aby system go rozpoznał (nie zobaczy go nawet, jeśli nie ma na nim pliku mp3), ale odtwarza tylko tę jedną piosenkę i nie odczytuje pliku ISO. Próbuję zaktualizować oprogramowanie, aby mój telefon działał. Miałem telefon z systemem Windows Nokia 930, który świetnie sprawdzał się w przypadku 'Rango' - odczytywał mi wiadomości tekstowe i pozwalał mi odpowiadać. Po tym, jak w listopadzie w pracy zastąpiono mój telefon Nokia telefonem Samsung J7, alerty tekstowe BT przestały całkowicie działać. Próbowałem rozparować i ponownie sparować przez Uconnect. Problem dotyczy nowszego telefonu ze starszym oprogramowaniem 730N.

Zdjęcie mojego aktualnego oprogramowania/Gracenotes ->

Trochę tła - pracuję w branży IT od ponad 20 lat, więc to nie jest problem PEBKAC. Wypaliłem setki płyt DVD i zbudowałem dziesiątki komputerów jako hobby. Czy jest możliwe, że muszę zaktualizować się do starszego oprogramowania, zanim przeskoczę do najnowszego? Spróbuję użyć Express Burn, jak zalecano na stronie internetowej MyGig -> https://mygig-disk.com/download-rhr.php

#24 ·
OK, wciąż nie mogę zaktualizować oprogramowania układowego. Używam płyty DVD-R, jednowarstwowej z plikiem ISO o nazwie RHR-RHW-RHP-2.700 skopiowanym na nią. Faktycznie odczytuje dysk i identyfikuje go jako dane, ale nie idzie dalej. Zostawiłem go włączonego na 10 minut, zanim się poddałem. Umieściłem również ten sam plik na pendrive, wraz z plikiem MP3, aby system go rozpoznał (nie zobaczy go nawet, jeśli nie ma na nim mp3), ale odtwarza tylko tę jedną piosenkę i nie odczytuje pliku ISO. Próbuję zaktualizować oprogramowanie układowe, aby mój telefon działał. Miałem telefon z systemem Windows Nokia 930, który działał świetnie dla 'Rango' - odczytywał mi wiadomości tekstowe i pozwalał mi odpowiadać. Po tym, jak w listopadzie praca zastąpiła mój telefon Nokia telefonem Samsung J7, alerty tekstowe BT przestały całkowicie działać. Próbowałem rozparować i ponownie sparować przez Uconnect. Problem dotyczy nowszego telefonu ze starszym oprogramowaniem układowym 730N.

Zdjęcie mojego obecnego oprogramowania układowego/Gracenotes -> View attachment 86418

Trochę tła - pracuję w branży IT od ponad 20 lat, więc to nie jest problem PEBKAC. Wypaliłem setki płyt DVD i zbudowałem dziesiątki komputerów jako hobby. Czy jest możliwe, że muszę zaktualizować do starszego oprogramowania układowego przed przeskoczeniem do najnowszego? Spróbuję użyć Express Burn, jak zalecano na stronie internetowej MyGig -> https://mygig-disk.com/download-rhr.php
Cieszę się, że widzę, jak ktoś inny używa problemu pebkac! LOL ok, po tym, jak to zostało powiedziane, nie powinieneś musieć tego robić zgodnie z instrukcjami, jednak zaktualizowałem do wcześniejszej wersji, a 3 miesiące później pojawiła się wersja 2.700. Wspomnę również, że musiałem nagrać to dwa razy. Nie byłem pewien, czy pierwszy był uszkodzonym dyskiem, czy co. Jedną rzeczą, o której zapomniałem wcześniej wspomnieć, jest to, aby upewnić się, że nagrywasz z absolutnie najwolniejszą prędkością nagrywania. Za każdym razem, gdy nie nagrywałem wolno, aktualizacje nie działały.

#25 ·
Zawsze nagrywam z najmniejszą prędkością. Więc miałem początek bardzo udanej aktualizacji po użyciu zalecanego oprogramowania Express Burn w moim linku powyżej na mygig-disk.com. Nie ma to dla mnie sensu, ponieważ zawsze używałem Nero lub ImgBurn do utworzenia ISO, więc ... cokolwiek. Wydaje się, że to klucz do problemu, jeśli masz problemy z aktualizacją oprogramowania układowego, tak jak ja.

W każdym razie byłem oszołomiony, widząc, jak naprawdę zaczyna aktualizację !!! Święty Mojżeszu !! TO DZIAŁAŁO !! Ale ... zawsze jest jakieś ale ze mną ... teraz straciłem nawigację, ponieważ wyświetla się ekran "Nawigacja jest aktywowana" i nie kończy się. Pomyślnie zakończył aktualizację oprogramowania układowego, ponieważ zgłasza, że ​​jestem na 2.700, ale bez nawigacji czuję, że to była w rzeczywistości degradacja. Czy powinienem zrobić miękki reset urządzenia Uconnect jako następny? Próbowałem również aktualizacji Gracenotes, ale to również wydaje się czekać na zakończenie aktywacji Nav, zanim pójdzie dalej.

#26 ·
Zawsze nagrywam z najmniejszą prędkością. Zatem miałem początek bardzo udanej aktualizacji po użyciu zalecanego oprogramowania Express Burn w moim linku powyżej na mygig-disk.com. Nie ma to dla mnie sensu, ponieważ zawsze używałem Nero lub ImgBurn do utworzenia ISO, więc ... cokolwiek. Wydaje się, że to klucz do problemu, jeśli masz problemy z aktualizacją oprogramowania układowego, tak jak ja.

W każdym razie byłem oszołomiony, widząc, jak faktycznie rozpoczyna aktualizację !!! Święty Mojżeszu !! TO DZIAŁAŁO !! Ale ... zawsze jest jakieś ale ze mną ... teraz straciłem nawigację, ponieważ siedzi na ekranie „Nawigacja jest aktywowana” i nie kończy się. Pomyślnie zakończył aktualizację oprogramowania układowego, ponieważ zgłasza, że ​​jestem na 2.700, ale bez nawigacji czuję, że to była degradacja. Czy powinienem następnie wykonać miękki reset urządzenia Uconnect? Próbowałem również aktualizacji Gracenotes, ale to również wydaje się czekać na zakończenie aktywacji nawigacji, zanim przejdzie dalej.
Nigdy nie straciłem nawigacji. Więc nie jestem pewien, co się tam stało. Może spróbuj miękkiego ponownego uruchomienia lub spróbuj uruchomić go ponownie.

Przepraszam, że masz wszystkie te problemy.

#27 ·
Moje problemy zostały rozwiązane przez ponowne uruchomienie aktualizacji F/W - zasadniczo załadowanie 2.700 na 2.700 zeszłej nocy. Od czasu nieudanej aktualizacji zrobiło się znacznie cieplej (myślę, że było 9° rano, kiedy aktualizacja się nie powiodła, a zeszłej nocy było 42°). Moralna z tego taka - nie próbuj żadnych aktualizacji Uconnect, gdy jest bardzo zimno! Wczoraj było tak ciepło, że udało mi się nawet zmyć całą tę paskudną kredę chlorku wapnia z 'Rango i sprawić, by znów wyglądał ładnie i czysto.

#33 · (Edited)
Aby podsumować moje problemy, w końcu udało mi się zaktualizować Gracenotes dzisiaj. Moja początkowa aktualizacja, dokonana w tym samym czasie, co utworzenie aktualizacji oprogramowania układowego 2.700, została nagrana za pomocą oprogramowania Express Burn, ale zakończyła się niepowodzeniem na poziomie około 2%. Ponieważ jest to tak długi proces aktualizacji, nie miałem okazji na żadne długie przejażdżki, ale miałem dzisiaj 40-minutową przejażdżkę i udało mi się ją zaktualizować i uruchomić dzisiaj. Co zrobiłem, żeby to zadziałało:

1) Ponownie pobrałem aktualizację Gracenotes, na wypadek gdybym miał usterkę lub utraciłem pakiet podczas pierwszego pobierania. To duży plik o rozmiarze 3,11 GB, więc nie ma w tym nic złego.
2) Nagrałem go za pomocą dysku DVD+R zamiast DVD-R. Wiem, że Cannonball zaleca -R, ale miałem pełny stos dysków +R, więc użyłem jednego.
3) Nagrałem go za pomocą Nero zamiast Express Burn. Nero zawsze działało dla mnie w przeszłości, ale nie działało w przypadku aktualizacji oprogramowania układowego 730N.

Miło było zobaczyć, że grafika albumu w końcu pojawiła się poprawnie, w większości. Powiedziałbym, że tylko 1 na 10 piosenek z mojej kolekcji zostało poprawnie zidentyfikowanych na starych Gracenotes, ale teraz około 7 na 10 miało odpowiednią grafikę albumu. Nie jest idealnie, ale wystarczy. Ta 40-minutowa jazda odbyła się na nowym pokazie samochodowym PA w kompleksie Harrisburg Farm Show, a po wyjeździe stamtąd powiedziałem mojemu kumplowi, że nie widziałem innego pojazdu, przez który żałowałbym zakupu mojego Durano. W rzeczywistości minął prawie rok od dnia, w którym go przywiozłem do domu. Po prostu uwielbiam to zwierzę !! Chociaż 392 SRT w kolorze bruiser gray na pokazie wyglądał potężnie groźnie .... próbuję namówić moją żonę, żeby wzięła mój, żebym mógł kupić ten :p

#38 ·
#36 · (Edited)
Czy Twój wyświetlacz jest przeważnie niebieski (prawdopodobnie 730) czy czerwony (prawdopodobnie 430)? Myślę, że "N" oznacza Navi. Ponadto arkusz budowy pokazałby, który z nich masz, ekran informacji o systemie mojego 730 pokazuje 2 sekcje Oprogramowanie: Baza danych Application Gracenotes i SDS, a następnie Sprzęt: numer seryjny systemu i sirius

#39 ·
Hej wszystkim z Uconnect 730n RHR. W zeszłym tygodniu pojawiła się aktualizacja oprogramowania układowego do wersji 2.700. Jak dotąd nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat tego, co robi aktualizacja. Chciałem tylko poinformować.

Pobierz teraz | MyGig RHR 2.700 Aktualizacja oprogramowania
Witajcie,

Mam RHR 730N w pełni zaktualizowany RHR- 2.700 i Gracenotes 6908. Teraz chcę zaktualizować Uconnect. Zgodnie z moim numerem VIN i stroną internetową Uconnect, dla mojego systemu dostępna jest nowa aktualizacja. Mam już gotowy USB, ale mój system nie rozpoznaje "Setup-software update", co jest bardzo frustrujące.

Proszę dajcie znać, czy znaleźliście rozwiązanie
Mam Dodge Challenger SXT plus z 2014 roku. Dzięki